New Year, new me

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. En vooral veel goede voornemens. Zo ga je dit jaar gerichter acquisitie doen, geef je meer aandacht aan thuis en ga je niet weer eindeloos achterliggen met je werk en zaken voor je uit schuiven. Oh ja, en vaker sporten, want het mag nog steeds een paar kilo minder.

Stop er toch mee! Goede voornemens zijn onzin. Waarom zou een volstrekt willekeurige datum als 1 januari je helpen ineens alles volledig anders te doen? Je weet best dat die goede voornemens ook dit jaar bij mooie gedachten en dromen blijven.

Pak het in 2021 eens anders aan. Wat je nodig hebt, zijn doelen en focus. Geen voornemens die goed klinken, maar concrete doelen. Die zo echt zijn dat het een verklaring wordt. Jij die verklaart: Ik ga dit bereiken. En dat bereik je door focus. Dat je alles waar je mee bezig bent, doet met volledige aandacht en dat je steeds met maar één ding tegelijk bezig bent. Of je nou werkt aan een overnameplan, een belangrijke offerte of een gezellige avond met je gezin doorbrengt. Je kiest vanaf nu voor ongedeelde aandacht.

Zit je aan de keukentafel met je partner en kinderen? Dan staat je telefoon uit. Je bent er voor je gezin. Je eet, luistert en spreekt met hen met liefde, interesse en oprechte aandacht.

Werk je aan een offerte? Dan werk je aan een offerte. De deur is dicht, de pop-up van inkomende e-mails en appjes staat uit en je neemt je telefoon niet op totdat je klaar bent.

Ben je eindelijk weer eens in de sportschool? Dan werk je het programma af dat je van tevoren hebt opgesteld. Pas als je alle oefeningen gedaan hebt, ga je naar huis. Niet eerder en niet later.

Wanneer je in staat bent je met gerichte focus te richten op iedere taak, ben je effectiever en efficiënter. Dan boek je resultaten en heb je nergens meer dat sluimerend schuldgevoel. Bovendien word je gewaardeerd door je omgeving. Niets is kostbaarder dan tijd en aandacht.

Tijd is schaars. Je kunt het maar één keer besteden. Maak dus duidelijke keuzes. Wat heeft nu jouw volledige aandacht? Geen goede voornemens meer, maar doelen en focus. En als je daarbij hulp nodig hebt, dan ga ik je daar bij helpen. Benader me gerust voor een doelgerichte kop koffie.

Gelukkig nieuwjaar! Maak er een geweldig en effectief 2021 van!