High performance coaching is in de basis niets anders dan je prestaties én resultaten naar een hoger niveau tillen. Het is voor ondernemers die hun bedrijf én persoonlijke competenties durven te upgraden. Ondernemers die uitdagingen blijven zoeken. Naar ‘the next level’ willen gaan. Want gecommitteerde mensen komen altijd verder in het leven.

Simpel gezegd is high performance coaching in één zin: de dingen van jezelf zien, die je normaal niet ziet. Even een stapje terug doen om je vervolgens full focus te richten op de resultaten binnen jouw leven. Regelmatige zelfreflectie stelt je in staat om de volgende serieuze stap te zetten. Zakelijk en privé!

Ondernemers die in deze conversatie zitten, zijn zich bewust van wat high performance coaching doet. Het geeft inzicht in de drie kennisniveaus:

  1. Weten wat je weet. Dan zie je wie je bent en hoe je je gedraagt. Je bent je bewust van je eigen patronen.
  2. Weten wat je niet weet. Dit gaat om bewustwording van wat je niet weet of kunt.
  3. Niet weten wat je niet weet. Oftewel: Blindheid. Dat wat je simpelweg niet ziet van jezelf. Dé oorzaak van ineffectiviteit.

Stop blindheid en focus op bewustwording, zodat je effectief kunt zijn.

Bij high performance coaching kijk je vooral naar de punten die je zelf in eerste instantie niet ziet. Dit is namelijk dé oorzaak van ineffectiviteit. Met als ernstig gevolg dat je in een vicieuze cirkel blijft ronddraaien.

Wat gaat goed? En wat gaat niet goed? Als je hiernaar gaat kijken, kun je er dieper op ingaan, context aan geven en een besluit nemen. Zodat je effectief kunt zijn.

Maar wat is jouw definitie van goed? Wat goed werkt voor een ander, hoeft voor jou niet goed te werken. Coaching creëert bewustzijn. Bewustheid van wie je bent, wat je doet, wat werkt en wat niet werkt. Blindheid en bewustwording gaan hand in hand. Wat gebeurt er op de verschillende domeinen in je leven, hoe werkt dit voor jou en wat kies je te doen?

Het gaat om bewustzijn én keuzes maken.

Als je gedrag niet verandert, verandert er niets.

High performance coaching is een wondermiddel. Het is een traject of tool die ervoor zorgt dat je dingen gaat doen die je eerst niet deed en stopt dingen te doen die je eerder altijd deed. Je gaat dingen zeggen die je nooit eerder zei en je stopt dingen te zeggen die je eerst altijd zei. Gedrag is alles wat je doet en alles wat je zegt. Als je gedrag verandert, veranderen ook je resultaten. Je gaat resultaten boeken die je eerder voor onmogelijk hield. Dat is groei.

Aan de andere kant is het zo dat wondermiddelen niet bestaan. Je moet het zelf doen. Doen! In een werkbaar tempo en ritme. Geen verwachtingen scheppen, maar duidelijke afspraken maken met jezelf. Zodat je integer naar jezelf bent, in de betekenis van: ‘Dat wat je zegt overeenkomt met wat je doet’.

Als high performance coach begeleid ik jou om alles uit je ambitie, potentie, tijd en mogelijkheden te halen. Vanuit bewustwording kijken we wat er ontbreekt en wat de volgende stap is. We praten en luisteren. Benoemen mogelijkheden. Vervolgens neem je een besluit. Dit ga ik doen (starten!). En dat ga ik niet meer doen (stoppen!).

“Jij praat, ik luister. Ik praat, jij luistert. Wij samen creëren, jij gaat het leven.”

Steve Hardison

Dat is precies de intentie.

Bewustwording en besluiten betekenen niets als je niet integer bent. Maar uiteindelijk is dat mijn meerwaarde: Ik ben jouw stok achter de deur. Welke acties heb je gedaan en welke niet? Wie was je terwijl je dit deed? Wij hebben samen een commitment op jouw resultaat.

1-op-1 coaching is een dans. Jij bent het programma.

Heb ik een programma? Nee, jij bent het programma. Wat jij wekelijks in de conversatie inbrengt, is het programma.

Mijn cliënten zeggen vaak: “Dat had ik nooit gedacht” of “dit had ik echt eerder moeten doen”.

Praktisch gezien koop je resultaat. Dat je gaat doen wat nodig is om jouw gewenste resultaten te halen. Als jij groeit, groeit alles: Je leven, je naasten én je bedrijf.

Aan de andere kant koop je ook dat een professional met je meekijkt, terwijl je naar jezelf kijkt. Je creëert een klimaat waarin je eerlijke feedback krijgt. Iedere week een sessie waarin het over jou gaat. Enkel over jou. Hoe uniek is dat?

Wees eerlijk naar jezelf. Over wat werkt in je leven en wat niet.

Mensen houden zichzelf heel vaak voor de gek. Vanwege angst voor de consequenties van echt eerlijk kijken. Dan zien we dingen waarvan we weten dat we er iets aan moeten doen. Maar uiteindelijk worden we oneerlijk, omdat we huiverig zijn. Oneerlijkheid zorgt ervoor dat je niet gaat doen wat je weet. ‘Weten wat je moet doen’ en ‘doen wat je weet’ zijn twee totaal verschillende werelden. High performance coaching richt zich op de wereld waarin je ‘doet wat je weet’.

Eerlijkheid is absoluut de basis wanneer iemand zichzelf wil upgraden.

Het lijkt alsof eerlijkheid een nadeel heeft, want het voelt op dat moment niet prettig. Sterker nog, in oneerlijkheid zit een verborgen voordeel verstopt.
Een voordeel om er goed uit te zien. Of om geen nieuwe, vaak oncomfortabele dingen te doen. Mensen creëren een eigen betekenis aan de verhalen die ze zichzelf vertellen. Het is allemaal bewustwording.

Eerlijkheid echter creëert resultaat. Echt waar. Cliënten die grote stappen maken zijn de mensen die daadwerkelijk eerlijk zijn. Bijna pijnlijk eerlijk zijn.

Ik nodig je uit.

Nu heb ik een persoonlijk verzoek. Een uitnodiging om eens heel eerlijk naar jezelf te kijken. Naar jou, jouw leven en jouw bedrijf.

En als je wil, mag je dit met mij delen. In een vrijblijvend 1-op-1 gesprek kijk ik met je mee terwijl jij eens echt naar jezelf kijkt. Over waar je staat in je leven en in je bedrijf. Over wat er goed gaat, wat niet goed gaat en wat je doelen zijn.

Is dat echt nodig? Hoogstwaarschijnlijk denk je van niet. Maar weet dat je niet weet wat je niet weet!

Het beste moment om te starten is nu.

Stuur een e-mail naar info@5voortwaalf.nl of laat je gegevens achter via de website.